Zaviye'deki Kentsel Dönüşümden Kim Rant Elde Edecek?

30.04.2015 - Perşembe 21:30

Önceki haberlerimizde Hulusi Efendi Vakfı’nın belediyeyi çıkarları doğrultusunda nasıl dizayn ettiğini etraflıca yazmıştık. Vakfın emirlerini ifa etmek üzere gelen başkan Süleyman ESER bir başka hizmetini(!) daha açıkladı. Zaviye Mahallesi’nin “Şehirarası” diye ifade edilen mevkisinde kentsel dönüşüm uygulanacağını bildiren belediye, kentsel dönüşümün gerekçesi olarak da “Afet riskini” gösterdi.

zaviyedeki-kentsel-donusumden-kim-rant-elde-edecek

 

Darende’de afetzedelerin iskan edildiği afet evlerinin bulunduğu bir yer olan mevkinin şimdilerde afet riski olduğu iddiasıyla kentsel dönüşüme tâbi tutulmak istenmesi ranta kılıf bulmanın sınır tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Dönüşüm uygulanacak yerin koordinatları ise oldukça manidar. Köprügözü mevkine sınır bir parselden başlayan dönüşüm, vakıf binası ve liderinin ‘sarayı’na varmadan yakın birde son buluyor!

Ana Akım Medya Yine Üç Maymunu Oynuyor!

Darende İmam Hatip Lisesi’nde belediye başkan vekili Durmuş DOĞAN yönetiminde yapılan bilgilendirme toplantısının büyük gerginliğe sahne olduğu söylenmekte. Hak sahipleri projenin arkasında vakfın olduğunu söyleyerek Doğan’a sert tepki verdiği iddia ediliyor. Durmuş DOĞAN’ın zor anlar yaşadığı toplantıyı iddiaya göre kaymakama “Oldukça verimli geçti!” diye raporlarken haber ajansları da toplantının gergin anlarına dair tek satır düşmeyerek üç maymunu oynadı.

Kentsel Dönüşüm adı altında Vakfa peşkeş çekilecek!

Belediye hizmetlerini de el atından hakimiyeti altına alan Hulusi Efendi Vakfı’nın kentsel dönüşüm uygulamasını kılıf olarak kullanıp, Zaviye Mahallesi’nde ki son parselleri de alarak mahalleyi sadece ve sadece rantına hizmet eden bir turizm kompleksine dönüştüreceği de konuşulan iddialar arasında.

Darende Haber Sitesinden küstahça yazı!

Tüm bunların yanı sıra algı operasyonundan geri durmayan Hulusi Efendi Vakfı, kendisine ait yayın organı olan Darende Haber adlı web sitesinde “Kentsel Dönüşümün ferdi ve toplumsal sorumluluğu” başlığı altında bir yazı yayınlayarak kentsel dönüşümü Hz. Ömer döneminde hadiseyle kıyaslaması seviyenin ne denli düştüğünü gözler önüne sererken, çıkarları uğruna her türlü din tüccarlığını yapmaya müsait olduklarını da bir kez daha göstermiş oldu.

Darende Gazetesi / ÖZEL HABER

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.