İmar Planı Kılıfı Altında Zaviye Mahallesi Hamidettin'e Peşkeş Çekiliyor!

06.12.2017 - Çarşamba 23:28
fetöcü hulusi efendi vakfı

fetöcü hulusi efendi vakfıFETÖ/PDY Terör Örgütü elebaşı Fethullah GÜLEN ile olan yakın bağları ve yaptığı yolsuzluklarla gündemden düşmeyen Hulusi Efendi Vakfı, güdümündeki belediye teşkilatı ile rantı yüksek olan Zaviye Mahallesi sakinlerinin mülkiyetlerine örtülü tecavüzünü sürdürüyor.

Daha önceleri vakfın başı olan Hamidettin ATEŞ'in ve avanelerinin parsellerini teğet geçen sözde riskli alan bölgesi kararı alınmıştı. Yıllar boyu doğal afet kaynaklı hiçbir can ve mal kaybının meydana gelmediği Zaviye Mahallesi için alınan riskli alan kararını Danıştay iptal etmişti. Şer odakları kötü emellerini şimdi sözde imar planı kılıfıyla yeniden gerçekleştirmeye çalışıyor.

"MÜRİD" BİLİRKİŞİ OLDU!

Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onay verdiği "Site Alanını Koruma Amaçlı" imar planı 52 hektarlık site alanıyla ilgisi olmayan parsellerle ilgili mülkiyet hakkını hiçe sayan uygulamaları içeriyor. Yapılan çalışmalarda Darende Belediyesi Başkanı Danışmanı Bekir SÖZEN'in bilirkişiliğine başvurulması ise dikkatlerden kaçmıyor. Sözen, Hamidettin ATEŞ ve Hulusi Efendi Vakfı'yla olan yoğun ilişkileriyle biliniyor.

İTİRAZ GELMESİN DİYE SIR GİBİ SAKLANIYOR!

Hulusi Efendi Vakfı'nın şer odaklı emellerini gerçekleştirmek adına türlü hukuk skandallarına atan Darende Belediyesi, askıda olması gereken imar planını bir türlü ilan etmiyor! Mevzuata göre 30 gün askıda kalması gereken imar planı, itiraz ve dava edilmediği taktirde resmiyet kazanıyor. Planın bu sebeple sır gibi saklandığı, kamuoyunun bilgisine şeffaf bir biçimde bilgisine sunulmadığı iddia ediliyor. İddialar üzerine araştırma yapan gazetemiz gerek Darende Belediyesi, gerek ise Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde söz konusu imar planına rastlayamadı.

Öte yandan Darende'ye vakıf eliyle yapılan bu ihanete Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de dahli olması Darendeliler tarafından "Çakır Darende'ye ihanet etti" yorumlarına sebep oldu.

PLAN, ZAVİYE MAHALLESİ'Nİ VAKFIN RANT ALANINA ÇEVRİLMESİNİN İLK ADIMIDIR!

Mahalle sakinlerinin mülkiyet hakkını alenen ihlal eden sözde imar planının perde arkasında Darende'nin kutsal, turistik zenginliklerini içinde barındıran Zaviye Mahallesi'ni vakfın rantına teslim etme düşüncesi yatıyor. Skandal imar planında Somuncubaba Külliyesi'ne ve Darende'ye büyük hizmetlerde bulunmuş Merhum İsabeyzâde Hacı Ahmet Efendi'nin varislerine ait olan konutun yeşil alan gösterilerek dolaylı yönden vakfa peşkeş çekilmesi pes dedirtti.

https://www.youtube.com/watch?v=hwEpVvXhajU

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.