Darende Belediyesi Başkan Vekili Seçmek İçin Olağanüstü Toplanacak

20.02.2021 - Cumartesi 16:44

Önceki başkanlık döneminde görevi kötüye kullanma suçundan yargılanan Darende Belediye Başkanı İsa ÖZKAN hakkında  Darende Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği mahkumiyet kararı kesinleşince mevzuat gereği başkanlık sıfatı da düşmüş oldu. Darende Belediyesi Meclisi olağanüstü toplanarak yeni başkanını seçececek.

18.05.2014 tarihli mahkeme kararında 7 AY 15 GÜN hapis cezasına hükmedilen Başkan ÖZKAN hakkında verilen mahkumiyet kararının  Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onanmasıyla cezası kesinleşmiş oldu. Tutuksuz yargılanan başkanın 7 ay 15 günlük cezası sona erdikten sonra yeniden görevinin başına geçebileceği ve dolayısıyla olağanüstü toplanacak meclisin geçici bir başkan vekili seçeceği ifade ediliyor.

Malatya Busabah Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre başkanın geçtiğimiz yıllarda patlamayla hasar gören bir işletmenin ruhsat işlemleriyle ilgili olarak yargılandığı ve ceza aldığı söyleniyor. 

Alınan son bilgiye göre İsa ÖZKAN'ın 22 Şubat 2021 Pazartesi günü belediye binasında konuyla ilgili basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'PRENIDE PORDH 1923 BASIN AÇIKLAMASI Belediye Başkanımız Sayın İsa ÃZKAN 22 Şubat Pazartesi günü Saat: 12.00 da Belediye Binamızda basın açıklaması yapacaktır. 22 ŞUBAT PAZARTESİ SAAT: 12.00' görseli olabilir