Belediyeden Küçük Sanayi İle İlgili İddiara Cevap

21.10.2019 - Pazartesi 19:06

Belediyenin gerekli altyapı çalışmalarını yapmadığı için küçük sanayi sitesinni işlerlik kazanmadığı yönündeki iddiaların basında yer alması üzerine Darende Belediye Başkanlığı sosyal ağlar üzerinden açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada;

 

Çok Değerli Darendeliler

Bazı internet sitelerinde yayınlanmış olan haberlerde Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili olarak Darende Belediyesi’nin görevini yapmadığı, sanayi esnafının mağdur edilmek istendiği, eksiklerinin Belediyemiz tarafından bilinçli olarak tamamlanmadığı gibi bir algı oluşturulmaya çalışılarak hazırlanmış bu eksik ve yanlış haberin aslı olmadığını söylemek istiyorum.

Öncelikle Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Belediyemiz kayıtlarında alınmış herhangi bir meclis veya encümen kararı bulunmamaktadır. (Sadece yer tahsisi ile ilgili karar mevcuttur.)


Daha önceki dönemde Küçük Sanayi Sitesinin yapımı ve satışı örneğine rastlanmamış bir şekilde yürütüldüğü için konunun birinci dereceden muhatabı yüklenici şirket ve Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifidir.


Yaptığımız araştırmalar neticesinde de Küçük Sanayi Sitesi olarak belirlenen alana yapılan dükkânlardan birçoğu Küçük Sanayi Esnafı olmayan sanayi ile alakası bulunmayan kişilere satılmıştır.
Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ile Müteahhit firma ilgili sözleşmeyi aralarında imzalamış olup Küçük Sanayi Sitesinin inşaat ve altyapı işleriyle ilgili Belediyemizin bir alakası bulunmamaktadır. Anahtar teslim yaptıkları sözleşmeye göre kanalizasyon, çevre düzenlemesi, telekominasyon vb. eksikliklerin tamamlanması yüklenici firmanın sorumluluğudur.


Tüm bunlara rağmen Darende Belediyesi’nin iş makineleri Küçük Sanayi Sitesinin tamamlanması için çalışmıştır. Darende Belediyesi olarak bizim isteğimiz iş ve işlemlerin kanun ve prosedürlere uygun olarak yerine getirilmesidir.


Saygılarımla
İsa ÖZKAN